AK Partili Dağ açıkladı: 'Aydemir kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir'

AK Partili Dağ açıkladı: 'Aydemir kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir'

İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da bu sürece destek vererek, Aydemir’in sözlerinin yalnızca kendisini bağladığını, partinin bu tür açıklamaları tasvip etmediğini belirtti.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı, kadın cinayetleriyle ilgili tartışmalı açıklamaları nedeniyle partisince kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu. Aydemir'in konuşmasının, AK Parti'nin kadına yönelik şiddetle mücadele politikasına aykırı olduğu ve bu açıklamaların partinin kurumsal kimliğiyle bağdaşmadığı vurgulandı.

Hamza Dağ, sosyal medya paylaşımında, partinin kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı kararlı ve tavizsiz bir duruş sergilediğini belirtti ve şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade etti. Kadınlara yönelik şiddeti amasız ve fakatsız reddettiklerini belirten Dağ, Aydemir’in açıklamalarını kınayarak disiplin sürecinin başlatıldığını bildirdi.

İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da bu sürece destek vererek, Aydemir’in sözlerinin yalnızca kendisini bağladığını, partinin bu tür açıklamaları tasvip etmediğini belirtti. Saygılı, başta kadınlar olmak üzere tüm kamuoyundan derin üzüntülerini dile getirerek, Aydemir’in disipline sevk işlemlerinin hızla başlatıldığını açıkladı.

Aydemir’in İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı açıklamada, kadın cinayetlerine ilişkin sarf ettiği sözler, özellikle kadınların ve kamuoyunun tepkisini çekmişti. Aydemir, konuşmasında, erkekler kadar öldürülen kadınların da suçlu olabileceğini ima eden ifadeler kullanmış, bu açıklama kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.