9 Eylül İzmir'in 100. Kurtuluş Yıldönümü Kutlamaları Tarkan Konserinin kaşe bedeli Tarkan'ın HİTT şirketine ödenmiş!

9 Eylül İzmir'in 100. Kurtuluş Yıldönümü Kutlamaları Tarkan Konserinin kaşe bedeli Tarkan'ın HİTT şirketine ödenmiş!

İzBB'nin Fuarcılık şirketi İZFAŞ, İzmir'in 100. Kurtuluş Yıldönümü Tarkan konserinin sponsoru olduğu ortaya çıktı! İzBB Başkanı Soyer, aylarca Tarkan'ın konser ücreti almadığını söylemişti... Meğer kaşe bedeli Tarkan'ın sahibi olduğu şirkete ödenmiş!

A+A-

Aylarca İzmir'in Kurtuluşunun 100. Yıl Tarkan Konserinin maliyeti konuşulmuş, ta ki Temiz İzmir Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş konuyu Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na taşıyıncaya kadar... 

İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer, Temiz İzmir Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş'a gönderdiği yazılı açıklamada, Tarkan'a ödenen paranın 3 Milyon 540 Bin TL olduğu, konserle ilgili tüm giderlerin sponsorluklar tarafından karşılandığına dikkat çekilmişti.

İşte Temiz İzmir Derneği yayın organı gaze-temiz.com'da yayımlanan İzBB'nin Tarkan Konserine ilişkin verilen yazılı yanıt: 

son-tarkan-page-0001.jpg

Verilen yazılı yanıtta, etkinliğin tüm giderlerinin sponsorlar tarafından karşılandığı belirtilirken; bu sponsorların kimler olduğu ve ne kadar ödeme yaptıkları ise açıklanmamıştı!
İhale belgesine göre; İZFAŞ tarafından 24 Ağustos 2022 günü çıkılan ihale, bulunan yaklaşık maliyet 3 Milyon (KDV Hariç) şeklinde tespit edilmiş ve aynı gün 24 Ağustos 2022 günü sözleşmesi imzalanmış.  

İşte Tarkan Konserinin İZFAŞ tarafından Tarkan'ın sahibi olduğu HİTT Müzik'e ödenen kaşe bedelinin ihale belgesi:

tarkan-tt.jpg

Peki, kim bu Hitt Müzik? 

HİTT Müzik'in sahibi Tarkan Tevetoğlu!
Ticaret Sicili gazetesinin veri tabanında yer alan bilgilere göre; HİTT Müzik şirketin kapsama alanında tadilata gidiliyor. Şirketin yapabileceği işlere "Petrol" ve "Gıda" ekleniyor...

İşte belgeleri: 

adsizv-002.jpg

adsizv1-006.jpg

adsizv2.jpg

adsizv3.jpg

adsizv4.jpg

adsizv5.jpg

Ticaret Sicili gazetesinin 17 Aralık 2021 tarih, 10475 sayı ve 515.'nci sayfasında yer alan ilana göre;10 Bin TL sermaye ile Tarkan Tevetoğlu'nun (Sermayesi 1 Milyon TL olan) HİTT Müzik şirketine ortak olan Handan Menekşe'nin şirket müdürlüğü 9 Aralık 2024 yılına kadar uzatılıyor...

adsizv6.png 

İhale ve Ticaret Sicili gazetesi belgelerinden de anlaşılacağı gibi; geçen yıl gerçekleşen İzmir'in 100. Kurtuluş Yıldönümü Kutlamaları Tarkan Konserinin sponsoru İzBB'nin İZFAŞ şirketi, Tarkan'ın kaşe bedelinin ödendiği şirkette Tarkan'ın yüzde 99 hissesine sahip olduğu HİTT Müzik şirketi oluyor!
Başka bir deyişle; Tarkan'ın bu konserinde araya organizatör şirketler sokulmuyor ve KAYNAĞINDAN HİZMET alınıyor, Tarkan Konserinin kaşe bedeli de İZFAŞ tarafından ödenerek gerçekleştiriliyor!

Bu konser hizmeti, organizatör şirketler kanalıyla alınmış olsaydı, her halde Tarkan'ın kaşe maliyeti de yüzde 20-25 dolaylarında artmış olacaktı! 

İşte bu da Tarkan Konseri için Kordon'a ses ve ışık tesisatı kuran şirkete ödenen paranın ihale belgesi: 

tarkan-t.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.