41.'incisini Aydın İl Başkanlığı sordu! Başkan Çerçioğlu asfaltı ne kadara alıyor?

41.'incisini Aydın İl Başkanlığı sordu! Başkan Çerçioğlu asfaltı ne kadara alıyor?

Telegram Haber, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na en az kırk defa sormuştu: Asfaltı kaç liradan alıyorsunuz?

A+A-

Telegram Haber olarak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na en az 40 defa yollara döktüğü asfaltın maliyetini sormuşuzdur...

Aydın BŞB'den bugüne kadar asfaltı kaç liradan aldıklarına ait herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

Aydın BŞB 2017 ila 2021 yılları arasında asfalt işlerine yönelik 3 defa ihaleye çıkmış, 440 milyon lira tutarındaki 3 ihaleyi de İMFALT adlı şirket almayı başarmıştı.

Asfalt ihaleleri bilindiği üzere devletin merceği altında! 

Gerçeğinde; Asfalt ihaleleri Aydın BŞB'nin, Başkan Çerçioğlu'nun "tırstığı" dosyaların başında geliyor!

Çok özel Aydın BŞB kaynaklarının aktardığı bilgiler arasında; Asfalt dosyalarının operasyondan kurtulamayacağı yer alıyor!

Fakat, asfalt dosyaları hakkında rutin bir yargı süreci başlatılması durumunda sorumlularının 40 gün 40 gece davul çaldıracakları ve devamında da iktidar değişikliği çerçevesinde dosyaların zaman aşımına sürükleneceği ya da yargıya yapılacak siyasi baskılar çerçevesinde aklanmalarının sağlanacağının hesaplarının yapıldığı belirtilmektedir!

Asfalt dosyaları hakkında bugüne kadar herhangi bir gelişmenin kaydedilip, kaydedilmemesi bizim dışımızda devletin bileceği konular arasında yer alıyor... Ama, bilinen gerçek şu ki; Aydın BŞB'nin yumuşak karnı asfalt dosyaları... Ve bu 440 milyonluk 3 ihale çerçevesinde dönen rüşvet çarkı!

Önceki haberlerimizde; Muğla Akyaka'daki otelde asfalt firmasının yetkilisinin Aydın BŞB'den kimlerle buluştuğunu, ne verdiğini hatta Aydın BŞB'cilerin konaklama, yeme, içme giderlerinin bile bu kişi tarafından kredi kartı ile ödendiğini yazmıştık...

Her halde o gün geldiğinde o kişilerin kimler oldukları da ortaya çıkacaktır! Asfalt firmasının yetkilisi; Birisi Akyaka'daki otelde, diğeri 5. katta ve Kuşadası'ndaki o nokta da 3 defa Aydın BŞB'cilere selamın dışında ne vermiştir?

Şimdi tekrar asfaltın kilosuna dönersek... 

Bakın, CHP Aydın İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; Ankara BŞB Başkanı Mansur Yavaş'ın asfaltı ne kadardan aldığı belirtiliyor...Aydın CHP İl Örgütü, Melih Gökçek döneminde de asfaltın ne kadardan alındığının fiyatını koymuş ve eklemiş: "Aradaki farkın kimin cebine gittiğini soracak 1 tek onurlu, namuslu, şerefli Cumhuriyet Savcısı yok mu?"

Peki, CHP Aydın İl Başkanlığı, 600 Km ötesinde ve Ankara BŞB'deki asfalt konusuna böylesine yaklaşım gösterirken; neden dibindeki partisinden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na "Asfaltı kaçtan alıyorsunuz?" diye soramıyor?

Telegram Haber olarak biz değil kırk, kırk bin defa da sorsak, Aydın BŞB'nin yanıt veremeyeceği kabak gibi ortada! Çünkü, yanıt verdikleri anda asfalt yolsuzluğunun boyutlarının ortaya çıkacağından dolayı korkuyorlar!

Yoksa neden "derin", "serin", "ağır" abilere bel bağlasınlar?

Haydi Aydın'ın aslan sosyal demokratları CHP Aydın İl Başkanlığı, 600 Km uzağınızdaki gelişmeler için kükremenize alkış tutuyoruz... 

Aynı soruyu Aydın BŞB'in aldığı asfalt için sorabiliyor musunuz?

Var mı sizde o göz?

Var mı sizde o yürek?

Haydin CHP Aydın İl Başkanlığı, ortada "Cumhuriyet yok ki" demekle bu işler olmuyor; meselenin özü sen kendi evinin içindeki pisliği temizlemediğin sürece, elalemin kapısının önündeki pisliklere de laf söyleyemezsin! 

İşte CHP Aydın İl Örgütü'nün "mal bulmuş mağribi gibi" yaptığı o paylaşım:  

1497bf71-0160-4235-873a-639e5d6c3464.jpgNot: Ne olursa olsun Aydın CHP İl Başkanlığına yaptıkları bu paylaşımdan dolayı kutlayalım ve 41 kere maşallah diyelim!  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.